Gaat Eroica Dolomiti door in september 2020?

Ondanks de corona-crisis willen de organisatoren van de Eroica Dolomiti begin september fietsers uit alle delen van Europa naar Innichen en daarmee naar de vakantieregio Zinnen Dolomites 3 lokken. De basisvoorwaarde voor het houden van het populaire vintage wielerevenement is echter een versoepeling van de geldende regels, zodanig dat – in het beste geval zelfs onder bepaalde voorwaarden – een sociaal samenzijn mogelijk zal zijn.
Vul hier tekst in voor een eventuele quote
In het voorgaande jaren fietsten honderden deelnemers op hun minstens 30 jaar oude fietsen, gekleed in historische truien van lang vergeten merken en teams, langs de witte grindwegen in het hart van het UNESCO-werelderfgoed Dolomieten. In het vroege najaar van 2019 stonden bijvoorbeeld 300 ‘pedaalridders’ aan de start ondanks de slechtste weersomstandigheden en vochten zij zich een weg naar de finish op een van de drie routes.

Ook in de vierde editie van de Eroica Dolomiti, die gepland staat voor zaterdag 5 september, kunnen de deelnemers kiezen uit drie afstanden. Op de “korte” route van 73 kilometer gaat het via Cortina en Passo Tre Croci naar Misurina en vandaar terug naar Innichen. De fietsers die de gemiddelde afstand van 95 kilometer kiezen, gaan echter verder van het Misurina-meer naar de Plätzwiese en vervolgens naar Niederdorf, waar de beroemde MTB-race Dolomiti Superbike al 25 jaar plaatsvindt. De langste route met 118 kilometer gaat echter verder over de Silvesteralm en dan weer terug naar Innichen.

Ondanks Covid-19 willen de  organisatoren het inmiddels vermaarde retro-evenement op zaterdag 5 september houden, maar niet tegen elke prijs. “De Eroica en dus ook onze Eroica Dolomiti staat voor uitwisseling, sociaal samenzijn. Niet alleen langs de route bij de individuele horecastations, maar ook bij de ‘Cena Eroica’ ’s avonds ligt de focus op netwerken, praten en elkaar leren kennen. Als we vanwege de corona-crisis en de geldende veiligheidsvoorschriften zonder dit essentiële onderdeel moeten zitten, zou de Eroica Dolomiti zijn hart en ziel verliezen en zouden we de editie van 2020 moeten annuleren. We zijn er echter van overtuigd dat we een oplossing zullen vinden die voor iedereen praktisch is,” legt Gabriel Fauster van de Innichen Tourist Association uit.

De Eroica is dus geen wielerwedstrijd. Het staat voor geschiedenis, cultuur en sport, de Eroica is een manier van leven. Deze unieke mix en de eigen flair geven het traditionele vintage evenement een heel bijzondere aantrekkingskracht. Eroica Dolomiti (eerste editie in 2017) is in korte tijd bijzonder populair geworden. Zo populair dat de organisatie een limiet van 500 deelnemers hebben ingesteld. “De Eroica Dolomiti moet een exclusief nicheproduct blijven. We willen de deelnemers op alle vlakken maximale kwaliteit bieden – qua service, catering, op de slotavond. Met de Eroica Dolomiti kunnen we Innichen zeer goed positioneren op de internationale markt. De mix van Duitse en Italiaanse cultuur wordt zeer goed ontvangen, het unieke landschap in het hart van de Dolomieten doet de rest ”, besluit Fauster.

Inschrijvingen voor de Eroica Dolomiti op zaterdag 5 september zijn mogelijk op de website www.eroica.cc/eroica-dolomiti of rechtstreeks per e-mail naar info@eroicadolomiti.com.

Laat alles zien
/*