GF Strade Bianche: Wat was je mooi, CIAO en tot volgend jaar!

Voor de derde keer waren we met CYCLOsportive aanwezig bij GF Strade Bianche. Door corona perikelen nu voor het eerst zoals het hoort. Dat betekent inclusief de profkoers op zaterdag. Wat een spektakel! Een sfeerverslag in beeld.

Tekst: Gerrit Vermeulen, Beeld: Sven Asjes

Wat was het weer mooi in Toscane. Wat was het spectaculair om te gaan kijken bij de profs. Wat was finishen op Piazza del Campo fantastisch. Wat hebben we weer genoten van heel veel mooie kilometers over de witte wegen in Toscane. Maar wat was het koud! En wat waren de klimmetjes over de gravelstroken heftig. De 20 extra gravel-kilometers waren geweldig en pijnlijk tegelijk. Schrijf hem maar op voor volgend jaar: sector 7 Monte Sante Marie. Die gaat pijn doen! De pijn ben je snel weer vergeten als je Piazza del Campo opdraait. De steile slotmeters op de Via Santa Caterina voel je bijna niet door de aanmoedigingen van het ruim aanwezige publiek. Wat een heerlijke Granfondo is GF Strade Bianche!

Previous slide
Next slide

Gravel daar is het bij Strade Bianche allemaal om te doen! In de editie van 2022 maar liefst 20 extra kilometers over prachtige gravelwegen! Hebben we daarvan genoten? Absoluut! Hebben we afgezien? Zeker! Met 700 extra hoogtemeters is GF Strade Bianche (142 km en 2.700 hm) een serieus ritje :-).

Previous slide
Next slide

Waar wij als begeleiding zorgen dat alle bagage en de fietsen naar Italië worden vervoerd, reizen onze gasten in luxe met het vliegtuig naar Florence. Daar worden ze opgepikt en naar hotel Borgo Antico in Lucignano d’Arbia gebracht. De fietsen staan daar bij aankomst van de gasten al te glimmen in de Toscaanse zon. Na de lunch stappen we snel op de fiets voor de eerste verkenningen.

Klik Hie
Previous slide
Next slide

Je hoopt in een lentezonnetje te kunnen fietsen, helaas. Het was koud dit jaar. Tussen de 5-10 graden en op de ochtend van de Granfondo stonden we zelfs met -1 in het startvak te wachten. brrrrr. Het mocht de pret niet drukken en gelukkig word je snel warm als er geklommen moet worden. Stijgingspercentages boven de 10% zijn er genoeg in Toscane.

Op zaterdag denderden de profs over de witte wegen. Wat een spektakel! De motoren, de helicopters, de renners. Het stof! De snelheid waarmee de profs (mannen en vrouwen) omhoog knallen… indrukwekkend om te zien.

Previous slide
Next slide

Zondag is het D-Day voor de Granfondo rijders. Alle fietsen in de bus en ’s ochtends vroeg naar Siena. Als het goed is zijn alle deelnemers aan onze reis goed voorbereid. We hebben ze laten proeven van de gravelstroken. We hebben ze voorzien van tips en tricks en we hebben ze geadviseerd tijdens een Granfondo toch vooral te sparen. Laat je niet gek maken door al die snelle Italianen. Het fenijn zit hem bij een Granfondo meestal in de staart.

Previous slide
Next slide

Toscane, we hebben weer van je genoten. Op naar volgend jaar. Want één ding is zeker. Deze reis blijft bij CYCLOsportive op de kalender staan. De combinatie van een paar dagen fietsen in Toscane, kijken bij de profs en zelf de Granfondo fietsen is wat ons betreft een gouden combinatie.

Jij kan mee! De inschrijving is al geopend:

Laat alles zien
/*