Beleef de koers bij Granfondo San Remo-San Remo

Er lijkt een trend ingezet te worden met het aanbieden van Granfondo’s in combinatie met een bezoek aan een bekende klassieker. Zo kun je bijvoorbeeld een dag voor de profkoers al jaren toertochten fietsen als De Ronde van Vlaanderen en Amstel Gold Race. En bij Granfondo Strade Bianche moedig je de ene dag de profs aan, om een dag later zelf over de witte wegen van Toscane te koersen. Bij GF San Remo-San Remo fiets je op de dag van de profkoers jouw rit langs de bloemenriviera. En als je op tijd binnen bent, passeer je dezelfde finishlijn als de profs.

Beeld: www.classicissima.it

De Cipressa en de Poggio, illustere namen uit Milaan-San Remo
Wie kent ze niet, de legendarische beklimmingen van de Capo Berta, de Cipressa en de Poggio, Beklimmingen uit de finale van de voorjaarsklassieker Milaan-San Remo. En na de Poggio de prachtige afdaling met de vele haarspeldbochten. Houdt de roekeloze afdaler die paar seconden voorsprong of wordt het toch een sprint van een kleine groep? Op 24 maart kun je als Granfondo-liefhebber zelf aan de start staan van Granfondo San Remo-San Remo.

Voor liefhebbers van de koers, die zelf graag fietsen en die ook graag naar wielrennen kijken, is Granfondo San Remo-San Remo een aanrader. De Granfondo wordt namelijk op de zelfde dag verreden als de klassieker voor de profs. De route van 105 kilometer (1749 hoogtemeters), zal een aanzienlijk deel overlappen van de voorjaarsklassieker. Langs de kust gaan de deelnemers naar Imperia. Daar zal het landinwaarts gaan om de Colle Bartolomeo te beklimmen en om daarna terug bergafwaarts te gaan met zicht op de kust. Aangekomen bij de kust wordt de route van de profs weer opgepakt. Om het laatste deel van de wedstrijd te overbruggen zullen de deelnemers de legendarische beklimmingen van de Cipressa en de Poggio di Sanremo moeten overwinnen. Vanuit San Lorenzo al Mare begin je aan de eerste legendarische klim uit de finale van de klassieker langs de Bloemenriviera: de Cipressa. De klim heeft zijn naam te danken aan het charmante stadje dat van bovenaf de kust domineert. Cipressa heeft een goed bewaard gebleven historisch centrum en is bekend van de productie van olijfolie. Op de Cipressa worden er over een afstand van 6 kilometer 233 hoogtemeters overwonnen. Het is geen lastige klim, steiler dan 3,9% wordt het niet. Minder steil wordt het ook niet 🙂 met een gemiddeld percentage van 3,9%. Na de Cipressa bereik je al snel de Poggio. De Poggio is korter en iets lastiger dan de Cipressa. Over 4 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage is 3,7%, maar er zit in het begin een piek in van 8%. Daar zullen de deelnemers de benen dus echt wel even voelen.

Om 9.30 uur zal het startschot klinken op de Calvino Lungomare in San Remo. De deelnemers die voor 14.00 uur weer terug zijn in San Remo, zullen dezelfde finishlijn passeren als de profs. Daarna zal de Via Roma niet meer bereikbaar zijn voor de Granfondorenners, de finish wordt dan verlegd via het Corso Garibaldi naar het Palafiori. Hier zal ook de prijsuitreiking en de pastaparty plaatsvinden.

Website organisatie: www.classicissima.it
Accommodatie: Anthurium Bike Hotel in Santo Stefano al Mare (15km van San Remo)
Afstand vanaf Utrecht: 1303 kilometer

 

 

Laat alles zien
/*