Deuren geschilderd en de tuin op orde

Al jaren zit ik meerdere keren per week op de fiets. Het ene ritje is nog niet afgelopen of ik heb al weer zin het volgende ritje op mijn met zorg uitgekozen Apex Blackbuck. Een racemonster! Maar dan gebeurt het, opeens is daar een pijntje. Gaat wel weg denk ik, nee het gaat niet weg. Plotseling heb ik een blessure. Fietsen zit er even niet in, maar wat moet ik dan doen?
Vrouw blij ik chagrijnig
Deuren geschilderd en de tuin op orde? Ja en dat allemaal als gevolg van een vervelende blessure. Niet door een valpartij in volle koers. Helaas zou ik bijna zeggen! Dan had de oorzaak van de pijnlijke knie aan het beoefenen van de door mij zo geliefde wielersport te wijten geweest.

Geschiedenis
Natuurlijk is het altijd lastig om aan te geven wanneer een pijntje precies is ontstaan, maar ik vrees op het voetbalveld. Ik train het voetbalteam van mijn zoon en ik moest zo nodig even voordoen hoe je met links een bal trapt… Zelf ben ik eigenlijk al blij als me dat met rechts goed lukt, maar toch was ik zo eigenwijs om het ook met links aan de jonge Messi’s en Ronaldo’s te laten zien. De aanloop was goed, een laatste grote stap naar de bal, het been zwaaide ver naar achteren en zowaar raakte ik de bal goed met mijn zwakke linkerbeen. ‘Zo doe je dat dus met links’, zei ik nog stoer tegen de kleine voetballertjes. Tegelijkertijd voelde ik een stekende pijn aan de zijkant van mijn linkerknie…. oeps. Niet zeuren, gewoon doorgaan zeg ik altijd tegen mijzelf. Klein probleem, in de weken na de voetbaltraining ging de pijn niet weg…

‘Google-dokter’
De ‘Google-dokter’ wist me te vertellen dat ik last heb van een lopersknie. En ja, ook fietsers kunnen hier last van krijgen, vaak als gevolg van overbelasting, instabiliteit van de knie of problemen vanuit de onderrug. Overbelasting en instabiliteit leek mij zelf niet het probleem, maar problemen vanuit de onderrug leek mij zeer aannemelijk. Mijn onderrug is al jaren een terugkerende bron van pijntjes. Één ding werd me snel duidelijk bij het raadplegen van de ‘Google-dokter’. Een periode van minder intensief sporten lag in het vooruitzicht. Helaas.

Tijd over
Nu had ik plotseling heel veel tijd over in het weekend. Wat moet je met al die tijd? Ik moest direct denken aan de ontslagen voetbaltrainers. Na hun ontslag hebben ze het altijd over hun zo mooi bijgewerkte tuin en dat het schilderwerk er ook weer netjes uitziet na een paar weken thuis op de bank. Kortom, ik ben aan de slag gegaan in de tuin. Het gazonnetje is weer keurig geverticuteerd. Wat? Ja, geverticuteerd. Met de verticuteerhark is al het dode gras van het gezonde gras gescheiden. Het gras is bemest en voorzien van kalkkorrels en kale plekken zijn opnieuw ingezaaid. De catalpa is gekortwiekt en een plant waar ik de naam niet van weet is ook gesnoeid. Met die groene vingers van mij was week 1 snel voorbij. Van het pijntje was ik na één week helaas niet genezen. Week 2 stond dan ook in het teken van het schilderen van de schuurdeur en de voordeur van ons huis. De schuurdeur klemde een beetje, dus ook dat maar gelijk opgelost. Ik word nog eens handig door zo’n pijntje aan de knie… Inmiddels zijn de deuren weer keurig antraciet grijs en kunnen ze er weer een paar jaar tegen. Vrouw blij dat alle klusjes weer gedaan zijn, maar ik chagrijnig. Wie heeft er nog een paar klusjes voor mij?

 

 

Laat alles zien
/*