Klein, maar fijn: GF Coppa d’Oro

Bij CYCLOsportive zijn we fan van italiaanse granfondo’s. Waarom? De passie waarmee het fietsen in het land van de laars beleefd wordt, geeft veel evenementen net dat beetje extra. Je kunt natuurlijk de grote granfondo’s als GF Stelvio santini of de Maratona Dolomieten op je lijstje zetten. maar er zijn ook veel mooie kleine granfondo’s. Bijvoorbeeld GF Coppa d’Oro in Trentino bij het meer van Levico.
De slotklim naar Sant’Orsola is er één om van te watertanden!
Op 1 juli 2018 zal voor de derde keer de Granfondo Coppa d’Oro georganiseerd worden. Zoals bij veel Granfondo’s het geval is, kan ook hier gekozen worden voor twee afstanden. Beide routes zullen de bergen rondom Levico aandoen in de prachtige Mocheni vallei.

Al meer dan 50 jaar wordt de jeugdwedstrijd Coppa d’Oro georganiseerd. Om deze wedstrijd ook in de toekomst te kunnen blijven organiseren heeft de organisatie besloten om een Granfondo te gaan organiseren om zo meer inkomsten te genereren.In Sant’Orsola (Trentino – Zuid Tirol), een klein bergdorpje met ongeveer 900 inwoners wordt er boven op een berg gestart. De deelnemers zulen hier na 85 of 116,5 km ook weer finishen.

In dalende lijn gaan de renners naar Pergine Valsugana en verder langs het Levico meer. De deelnemers fietsen door de vallei, met geweldig zicht op de bergtoppen, naar Borgo Valsugena. Na 35 km gaat er hier voor het eerst echt geklommen worden. Na 5 km klimmen bereiken de renners de top in Torcegno van de Colle san Pietro. Vervolgens wordt er afgedaald en in glooiende lijn gaat het weer terug naar Pergine Valsugena. Daar staat na 65 km klim twee van de GF Coppa d’Oro op het programma. Een klim van 11 km (top op 1.250 m). De afdaling naar de derde klim zou wel eens een hele leuke kunnen zijn. Mogelijk is die namelijk onverhard, daar zijn de berichten vanuit Italië niet helemaal duidelijk over. Na de afdaling is het gelijk weer klimmen geblazen. Na 8 km (top op 1.365m) komen de deelnemers boven in Palu del Fresina. Vergis je daara niet in de vierde klim (na 95 km) van ‘slechts’ 3 km. Een mooie maar smalle en soms akelig steile weg leidt de renners hier naar boven. Om daarna af te dalen naar Canezza voor het laatste deel van de Granfondo Coppa d’Oro.
De slotklim naar Sant’Orsola is er één om van te watertanden! Vanuit Canezza begint een meer dan 10 km lange klim naar de finish. Op de flanken van de Panarotta worden door de fietsers, via 8 haarspeldbochten, de laatste 4 kilometer naar de finish afgelegd.

Laat alles zien
/*