Wij stellen ons graag even aan jou voor. Wie zijn die mensen toch achter CYCLOsportive? Heel kort, stuk voor stuk liefhebbers, gepassioneerde fietsers en professionals die het beste uit zichzelf en uit jou willen halen.

Wie: Gerrit Vermeulen
Wat:
Eigenaar, blogger en fietsbegeleider bij CYCLOsportive en uiteraard een fanatiek fietser op de weg, op het strand en een beetje in het bos.
Waar: Vleuten
Waarom: Met CYCLOsportive schrijven we met een team bloggers over de mooiste cyclo’s en granfondo’s die met name in Europa georganiseerd worden. De doelgroep die we met CYCLOsportive proberen aan te spreken, zijn fietsers tussen de 30-60 jaar die zich elk jaar willen verbeteren. De doelgroep kijkt niet alleen kritisch naar de eigen prestaties, ook het materiaal moet aan de hoogste eisen voldoen. Deze doelgroep heeft veelal een drukke baan en dito gezinsleven. Daarom wil CYCLOsportive deze groep fietsers bedienen met korte reizen naar diverse cyclo’s/granfondo’s. Reizen waarin het de deelnemers aan niets zal ontbreken: vijf dagen leven als een prof!

Wie: John Hickox
Wat:
Eigenaar Zofietsje
Waar: Vleuten
Waarom: Dagelijks ben ik met de fiets bezig. Met Zofietsje verzorg ik onderhoud op racefietsen en mtb’s. In Italië zal ik jullie mechanieker/verzorger zijn. Lang geleden heb ik al mogen proefen van de Italiaanse fietscultuur en dat smaakt altijd naar meer! De dagen voorafgaand aan de cyclo fiets ik graag met jullie mee, deel ik graag mijn fietskennis en anekdoten met jullie. Indien nodig verzorg ik onderhoud aan de racefietsen van de deelnemers. Niets ergers dan een ratelende racer bij het op- of afschakelen. Op de dag van de cyclo stel ik mij volledig in dienst van jullie! Ik geef bidons aan, neem jasjes aan, geef een extra duwtje (ssst) bergop. Dit allemaal zodat we na afloop kunnen roepen ‘veni, vidi, vici, oblectamentum!’
Wie: Tony Roeland
Wat:
Eigenaar Kopmannen, racefiets specialist, wielerliefhebber, koffie liefhebber, en liefhebber van speciaal bier
Waar: De Meern
Waarom: Bij mij is goed niet goed genoeg. Dat wil ik met Kopmannen ook uitdragen: de beste vriend voor de sportieve fietser. Ik ben een materiaalman pur sang. Carbon, aluminium of staal, charme heeft het allemaal. Tijdens mijn studie materiaalkunde, heb ik een bijzondere interesse ontwikkeld voor de materialen die gebruikt worden bij de bouw van racefietsen. Ik probeer me bij het beoordelen van de kwaliteit van een fiets, me te verplaatsen in het hoofd van de ontwerper. Hierdoor begrijp ik sneller de karakteristieke eigenschappen van de racefiets en kan ik goed inschatten of een fiets goed bij een fietser past.

Wie: Ted Groot
Wat: Co-trainer/trainingsacteur
en sportmasseur
Waar: Alkmaar
Waarom:
Ik heb heel veel aan fietsen en hardlopen gedaan, veel trainingen en wedstrijden op een hoog niveau, momenteel doe ik aan spinning, hardlopen en veel wandelen. Het is geweldig om te leren hoe snel en goed je mensen kan helpen door een professionele massage. Mensen laten merken dat ze je massage echt waarderen, het geeft je als masseur veel voldoening en zelfvertrouwen. Door deze positieve ervaringen met massage heb ik besloten om in 2001 te starten met de door de V.O.S erkende beroepsopleiding voor Sportmassage / Sportverzorging, met het doel om uiteindelijk professioneel Sport – en Ontspanningsmasseur te worden. Mijn opleiding heb ik bij het V.O.S  (Vereniging Opleidingsinstituten Sportmassage) gevolgd. Het lijkt mij fantastisch om een onderdeel van het team te zijn, ik heb er zin in!

Wie: Jelle Lugten
Wat:
Medewerker Futurumshop, Personal Trainer en Sportmasseur
Waar: Utrecht
Waarom: Vroeger heb ik veel aan racefietsen gedaan op een hoger niveau. Ik heb veel passie voor de sport en vind het erg leuk mensen te helpen en te motiveren alles uit zichzelf te kunnen halen.
Ik blijf me altijd verbazen over wat we kunnen bereiken wanneer we fysiek en mentaal in balans zijn, door mijn rol als sportmasseur help ik je daarbij. Op dit moment woon ik in Utrecht waar ik als personal trainer actief ben. Daarnaast geef ik spinninglessen in de sportschool. Het lijkt me heel leuk tijdens een cyclo je net dat zetje de juiste richting op te geven!

Wie: Odette Timmer
Wat:
eigen massagepraktijk
Waar: Maarssen
Waarom: Zelf ben ik een fanatieke badmintonster maar ik vind alle sporten leuk. Je moet doen wat je leuk vindt en wat het best bij jou past en de uitdaging bij jezelf opzoeken. Ik vind het een unieke kans om op een hele mooie locatie jouw spieren te mogen verzorgen. Ik ben ook altijd in voor een leuk gesprek.

Wie: Rob van der Steen
Wat:
Trainer, 43 jaar oud en 10 jaar geleden woog ik bijna 100 kilo en rookte ik een pakje sigaretten per dag. Gespecialiseerd in de Energy Control-methode van Stans van der Poel. Fietser zonder aangeboren talent.
Waar: Vleuten
Waarom: Grenzen liggen niet daar waarvan je denkt dat ze liggen. Iedereen kan een goede conditie opbouwen. Maar op het gevoel kom je niet ver genoeg. Je wilt meer, maar je hebt ook een drukke baan, een gezin en een sociaal leven!  Het geheim is om te weten op welk niveau je moet trainen en wanneer je moet rusten. Met behulp van een inspanningstest kan dit het meest efficiënt en heb je sneller resultaat. Je krijgt inzicht in je mogelijkheden en je weet deze ten volle te benutten. Daarnaast helpt het stellen van een duidelijk doel in combinatie met een op maat gemaakt trainingsschema.

Mijn toegevoegde waarde zit met name op het vlak van het inpassen van een schema in een druk leven. Wat moet ik doen als ik een geplande training heb gemist? Ik ben een weekendje weg en nu? Voor deze dagdagelijkse situaties bieden de standaard trainingsschema’s geen oplossing. Het slim omgaan met de beschikbare tijd die je hebt, zorgt ervoor dat je droom toch werkelijkheid wordt.