GF Strade Bianche

In 2021 gaan we weer naar Toscane. Ga je met ons mee?

De 2020 editie was een hele vreemde editie van GF Strade Bianche. De corona-crisis was nog niet uitgebroken, maar lag wel als een Zwaard van Damocles boven onze reis naar Toscane. De reis kon doorgaan. Helaas werd de Granfondo afgelast. Toch kon CYCLOsportive de gasten laten genieten van het Toscaanse landschap. En hebben we prachtige routes kunnen fietsen.
De datum van 2021 is nog niet bekend, maar zeker is dat de Granfondo begin maart 2021 weer verreden zal worden. En CYCLOsportive is weer van de partij.

De reis naar GF Strade Bianche is een samenwerking tussen CYCLOsportive en Bicycling:

 
CYCLOsportive en Bicycling nodigen je uit om met ons mee te gaan!

 
Een dag na de profs fiets jij zelf over de witte wegen van Toscane
Ga mee naar:
maart 2021 - GF Strade Bianche (Italië) – 985,- euro*
* Prijs nog onder voorbehoud. We zijn in afwachting van tarieven voor 2021 voor wat betreft de accommodatie.

De Strade Bianche is een van de jongste wielerwedstrijden op de internationale wielerkalender en in een mum van tijd is de wedstrijd uitgegroeid tot een échte klassieker. Er zijn al heel wat heroïsche gevechten uitgevochten in de smalle straten van Siena. Wie herinnert zich niet het met klei besmeurde gezicht van Tiesj Benoot. Of een volledig lege Wout van Aert, die bijna niet meer op zijn fiets kan stappen. Deze klassieker leeft!

Met start en finish in Siena kan er gekozen worden voor een tocht over 139 km fietsen (Granfondo is gelijk aan de route van de vrouwenwedstrijd). Onderweg krijg je naast de onverharde en stoffige wegen ook enkele stevige klimmetjes voor de wielen geschoven waardoor deze tocht een echte uitdaging wordt. Als toetje wacht de slotklim naar Siena met percentages tot 16% én aankomst op de wereldberoemde en adembenemende Piazza del Campo, in het oude historische centrum.
CYCLOsportive wil de deelnemers graag ontzorgen. We halen de startbewijzen voor je op in Siena. We nemen sportdrank en sportvoeding mee, er is een masseur aanwezig. De aanwezige mechanieker zorgt voor de fiets. Jij hoeft alleen maar te fietsen, de rest regelen wij!

sportvoeding
– technische ondersteuning
– fietsvervoer van Nederland naar Toscane
– massages
– startbewijs
– extra bevoorrading bij de cyclo of granfondo
– begeleiding bij ritten
– vier overnachtingen
– ontbijt, lunch en diner
– vlucht van Amsterdam naar Florence
– transfer van het vliegveld naar het hotel
– drank genuttigd ter plaatse
– Vervoer bagage, bij te boeken voor 25,- euro*
– daglicentie a 10,- euro (indien niet in het bezit van KNWU licentie)
– tijdregistratie-chip a 10,- euro
– Bij een locale partner is het mogelijk om een fiets te huren. Laat dit vroegtijdig aan ons weten. Dan zorgen wij voor een mooie fiets (Basso) in de juiste maat. Zeker als je ver weg woont van Utrecht is dit een interessante optie.


Let op: Om deel te mogen nemen aan de Granfondo dienen de deelnemers in het bezit te zijn van een medisch certificaat (op dag van deelname niet ouder dan 1 jaar).

Deelnemers hebben de mogelijkheid om zich 3 maanden d.m.v een inspanningstest en trainingsschema te laten begeleiden. De trainingsbegeleiding is optioneel. Informeer naar de mogelijkheden: gv@cyclosportive.nl.

* bagage kan ook mee in het vliegtuig, kosten 50,- euro. Voor het afgeven van fiets en bagage in Utrecht zal een dag en tijd gekozen worden in de week voorafgaand aan de reis.
Met CYCLOsportive en Bicycling zullen we verblijven in Hotel Borgo Antico in Monteroni d’Arbia in 2 persoonskamers, met twee 1 persoons bedden. Op donderdag zullen we aankomen in Monteroni d’Arbia en op maandag wordt er weer teruggevlogen naar Nederland. Uiteraard moet er ’s avonds goed gegeten worden. Dat zullen we doen in het restaurant van het hotel.
Dag 1: Vanaf Schiphol vliegen de deelnemers naar Florence. Rond 12.00 uur worden de fietsers opgehaald en naar het hotel gebracht. Na een heerlijke Italiaanse pasta salade stappen we op de fiets voor een korte rit door de Toscaanse heuvels.

Dag 2: Na het ontbijt zullen we een ronde van ongeveer 90 km gaan fietsen. Halverwege zal er een pasta salade voor de deelnemers klaarstaan. Bij terugkomst in het hotel kunnen de fietsers zich laten masseren en worden de fietsen nagekeken.

Dag 3: Na het ontbijt zullen we een korte ronde fietsen van ongeveer 50 km. Daarna kan er gekeken worden naar de profs. Die komen letterlijk langs het hotel, Hotel Borgo Antico waar we met de deelnemers verblijven. Wil je liever fietsen dan naar fietsers kijken? Dat kan natuurlijk ook. De fietsgids fietst graag met je mee.

Dag 4: Vroeg ontbijten en warm fietsen naar de start in Siena. Daar hebben we startbewijzen voor verschillende startvakken. Een aantal plekken hebben we gereserveerd voor de hardrijders. Voor de genieters onder ons, hebben we startbewijzen waarbij vooraan staan niet van belang is. Maar nog steeds een mooie startplek!

Dag 5: Na het ontbijt worden de deelnemers naar het vliegveld gebracht, rond 12 uur zal het vliegtuig vertrekken richting Amsterdam.

Inschrijfformulier

JA, ik ga mee naar GF Strade Bianche

Na de inschrijving ontvang je van ons een factuur met het verzoek een aanbetaling te doen van 250,- euro. De aanbetaling dient binnen 14 dagen betaald te worden. Zonder de aanbetaling kunnen we jouw plek niet garanderen. Ook verzoeken we je om een ethische verklaring, medisch certificaat en kopie van ID op te sturen.

CYCLOsportive meldt de deelnemers aan bij GF Strade Bianche. Van de Italiaanse organisatie ontvangen de deelnemers een bevestiging van inschrijving. De deelnemers hoeven zelf niets aan te leveren bij de organisatie.

Uiterlijk acht weken voor aanvang van de reis dient het restbedrag voldaan te zijn. Blijf je in gebreke, dan wordt jouw naam van de deelnemerslijst gehaald en heb je geen recht op teruggave van de aanbetaling.

Als de GF Strade Bianche vanwege corona-maatregelen in 2021 niet door kan gaan, maar er kan wel vrij gereisd worden van en naar Italië en er mag in groepen gefietst worden, dan gaat de reis door. CYCLOsportive zorgt dan voor een alternatief programma op de dag van de Granfondo.

Als je op “verzenden” klikt, ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden van CYCLOsportive.