Review: Lezyne Pocket Drive

De Pocket Drive is de nieuwste inimini handpomp van Lezyne. De zoveelste handpomp op de markt zou je zeggen. En dat dacht ik ook toen het persbericht van Lezyne in mijn mailbox belande. Wat mijn aandacht trok was het volgende: de banden kunnen worden opgepomt tot 160 PSI/11 bar. Echt?
Verbazingwekkend snel had ik de banden op de juiste spanning. En ik heb niet de armen van Popeye.
Vooropgesteld, ik heb nog nooit geprobeerd om 11 bar in mijn banden te krijgen. Toen ik nog met binnenbanden in de rondte reed, fiietste ik altijd met keiharde banden, 8 bar was geen uitzondering. Nu ik tubeless fiets, is 6 bar vaak al ruim voldoende. Maar toch, 11 bar! Dat klinkt veelbelovend.

Ik heb meerdere kleine handpompjes in mijn bezit en eigenlijk voldoet er geen een aan mijn verwachtingen. Vaak kun je pompen tot je een ons weegt en dan nog is de band bij lange na niet hard genoeg opgepompt. Eerlijkheid gebied mij ook om te zeggen dat de pomp steeds minder belangrijk wordt nu het grootste deel van de fietsers met CO2 patronen rondrijdt.

Echter, toen ik laatst bij Schwalbe was werd mij verteld dat het oppompen van een tubeless band met een CO2 patroon wordt afgeraden. De latex reageert niet goed op de inhoud van een CO2 patroon. Beter is het om de band op te pompen met lucht van buiten, waar naast CO2 ook zuurstof in zit. Dat zou betekenen dat de pomp toch een belangrijke gadget blijft om mee te nemen tijdens het fietsen.

Krijg je dikke armen als je de band moet oppompen met de Lezyne Pocket Drive? Het antwoord is nee. Verbazingwekkend snel had ik de banden op de juiste spanning. En ik heb niet de armen van Popeye. En zie er niet uit als zijn eeuwige rivaal Brutus. Met een lengte van 140mm en een gewicht van 79 gram is hij eenvoudig in je achterzak te steken. Het slangetje zit handig in de pomp gestoken en moet bij het pompen op de pomp gedraaid worden. De slang geeft je meer flexibiliteit bij het pompen. Niet uniek, wel handig.

Handig extraatje. De pomp is ook verkrijgbaar als loaded kit met Lezyne Lever Kit (reparatieset met bandenlichters), Twin Speed Drive CO2 pomp en klittenband strap. Met de klittenband strap kun je de pomp aan de zadelpen bevestigen.

Specificaties:

  • Maximaal 160 PSI / 11 bar
  • CNC-gefreesd aluminium
  • Geïntegreerde ABS Flex Hose
  • Gekartelde handgreep
  • Gewicht: 79 gram
  • Lengte: 140 mm
  • Ook verkrijgbaar als loaded kit met: Lever Kit, Twin Speed Drive CO2 pomp en klittenband strap.
  • Adviesprijs: €24,95 (loaded kit: €44,95)
Laat alles zien
/*