Maratona dles Dolomites – Enel

De Maratona dles Dolomites – Enel in het hart van de Italiaanse Dolomieten is veruit de populairste cyclo van Italië. Bij CYCLOsportive/Bicycling boek je je reis inclusief een gegarandeerd startbewijs voor deelname aan de tocht (138, 106 of 55 kilometer).
De Maratona dles Dolomites – Enel is niet alleen uitstekend georganiseerd met diverse verzorgingspunten onderweg maar gaat ook over een volledig autovrij parcours door een werkelijk adembenemend mooie omgeving.

In 2020 kon de reis naar Maratona dles Dolomites vanwege de corona-crisis niet doorgaan. De deelnemers uit 2020 hebben bij inschrijving voorrang op nieuwe belangstellenden. Er zullen zeker plekken beschikbaar zijn op de reis.

Meld je aan en CYCLOsportive zal je informeren of er plek is.

De reis van CYCLOsportive naar Maratona dles Dolomites – Enel is een samenwerking met Bicycling.
Ga mee naar:
1-5 juli – Maratona dles Dolomites – Enel (Italië) – 875,- euro*
* Prijs nog onder voorbehoud. We zijn in afwachting van tarieven voor 2021 voor wat betreft de accommodatie.
De Maratona dles Dolomites – Enel bestaat uit drie verschillende routes, 138km, 106km of 55km. Iedere deelnemer mag kiezen welk parcours hij of zij voor zichzelf het meest geschikt acht en deze keuze kan tijdens de wedstrijd door de deelnemer zelf naar eigen inzicht gemaakt worden.

De marathon wordt verreden in de Italiaanse Dolomieten en start in La Villa.

De route van 138 kilometer voert de deelnemers over 7 cols. Eerst wordt de beroemde Sella ronde gereden met vier cols, de Passo Campolongo, Passo Pordoi, Passo Sella en de Passo Gardena. Daarna volgt na een passage door de finish in Corvara voor de 2e keer de Passo Campolongo. Niet veel later staat de Passo Giau op het programma. Deze col is één van de zwaarste van Italië. Als laatste van de 138km lange route staat de beklimming van de Passo Valparola nog op het programma. Totaal heb je 4230 hoogtemeters afgelegd als je over de finish in Corvara rijdt.

Kies je voor de route van 106 kilometer met 3130 hoogtemeter dan sla je de lus met de Passo Giau over. De 55 kilometer route brengt je het beroemde rondje; Sella Ronda met vier cols.
– sportvoeding
– technische ondersteuning
– massages
– startbewijs
– extra bevoorrading bij de cyclo of granfondo
– begeleiding bij ritten
– vier overnachtingen
– ontbijt, lunch en diner
– leuke extra’s

Let op: Voor deelname aan Maratona dles Dolomites – Enel is een medisch certificaat verplicht. Dit certificaat mag op 4 juli niet ouder zijn dan 1 jaar.
– Prijs is exclusief drank genuttigd ter plaatse.
– Vervoer naar Arabba
– Ophalen van de startbewijzen. Dat dienen de deelnemers zelf te doen in La Villa.
– Deelnemers hebben de mogelijkheid om zich 3 maanden d.m.v een inspanningstest en trainingsschema te laten begeleiden.

De trainingsbegeleiding is optioneel. Informeer naar de mogelijkheden: gv@cyclosportive.nl.
Met CYCLOsportive en Bicycling zullen we verblijven in Hotel Mesdi in Arabba in 2 persoonskamers, met twee 1 persoons bedden. Een eenpersoons kamer is op aanvraag mogelijk, er dient dan wel een toeslag betaald te worden. Eenpersoons kamer is op basis van beschikbaarheid bij de accommodatie. Op donderdag zullen we aankomen in Arabba en op maandag wordt er weer teruggereisd naar Nederland. Uiteraard moet er ’s avonds goed gegeten worden. Dat zullen we doen in het restaurant van het hotel. De reis is op basis van eigen vervoer.
Donderdag 1 juli: aankomst in het hotel. Kom je aan rond de middag, dan kan er nog een korte rit met de fietsgids gereden worden.

Vrijdag 2 juli: Groepsrit van 90 kilometer. Halverwege zal er een pastasalade voor de deelnemers geserveerd worden. Onderweg worden de deelnemers begeleid door de volgwagen.

Zaterdag 3 juli: Groepsrit van ongeveer 50 kilometer. Daarna kan er in het hotel geluncht worden. De sportmasseur zal de benen weer masseren en de mecanicien zorgt ervoor dat de fiets tip top in orde is voor zondag. De reisleiding zal de startbewijzen ophalen.

Zondag 4 juli: Vroeg ontbijten want om 6.15 uur gaan de startvakken dicht. Met de eigen auto’s of op de fiets zullen we naar de start rijden. Deze dag is er geen ondersteuning, het parcours is namelijk autovrij. De deelnemers passeren Arabba. Daar zullen we wel een post inrichten.

Maandag 5 juli: Na het ontbijt vertrekt iedereen weer terug naar huis.

Inschrijfformulier

JA, ik ga graag mee met CYCLOsportive! En schrijf mij via onderstaand formulier in voor de Maratona dles Dolomites.
Na de inschrijving ontvang je van ons een factuur met het verzoek een aanbetaling te doen van 250,- euro. De aanbetaling dient binnen 14 dagen betaald te worden. Zonder de aanbetaling kunnen we jouw plek niet garanderen.

CYCLOsportive meldt de deelnemers aan bij Maratona dles Dolomites. Van de Italiaanse organisatie ontvangen de deelnemers een bevestiging van inschrijving en het verzoek om het medisch certificaat te uploaden en een aantal aanvullende gegegevens aan te leveren.

Uiterlijk acht weken voor aanvang van de reis dient het restbedrag voldaan te zijn. Blijf je in gebreke, dan wordt jouw naam van de deelnemerslijst gehaald en heb je geen recht op teruggave van de aanbetaling.

Als de Maratona dles Dolomites vanwege corona-maatregelen in 2021 niet door kan gaan, maar er kan wel vrij gereisd worden van en naar Italië en er mag in groepen gefietst worden, dan gaat de reis door. CYCLOsportive zorgt dan voor een alternatief programma op de dag van de Granfondo.

Als je op “verzenden” klikt, ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden van CYCLOsportive.

CYCLOsportive is official partner van Maratona dles Dolomites – Enel.