Loch Lomond & the Trossach National Park (Schotland)- deel 2

Hanna Mesker, 40 jaar en geboren en getogen in de Hoekschewaard. Sinds 2017 is Hanna ambassadrice  van Liv Benelux en pakt ze geregeld de fiets, om avonturen te beleven. Bijvoorbeeld in Schotland, voor CYCLOsportive maakte Hanna een fraaie fotoreportage.

Tekst en Beeld: Hanna Mesker

Eenmaal aangekomen in de Schotse Hooglanden, kijken we onze ogen uit. Wát een fantastisch mooi landschap. We starten de tocht bij het Kingshouse hotel waar we, voordat we aan onze tocht beginnen, een heerlijk lunch nuttigen.


Het begint aardig te spetteren maar dat mag de pret niet drukken want; no rain no Schotland 😉 het geeft het gebied nog meer de charme die je verwacht van een land als deze. De route volgt een mooi pad door dit ruige gebied en geeft een prachtig vergezicht in de Highlands.


Her en der komen we verschillende paadjes tegen die er aantrekkelijk uit zien, maar eenmaal op het pad meer geschikt zijn voor de mtb. Dat werd dus meer hiken dan fietsen 😉


Er is een goed aangelegd pad waar je via de River Etive uitkomt bij Loch Etive. Wanneer je verder zou willen om een rondje te maken om weer uit te komen bij het Kingshotel, dan is de enige weg de A85 die over gaat op de A82. Niet de meest veilige weg en dus is dezelfde route terug een betere optie.


Hier staan twee hele blije meiden 😉 wat een genot om hier te mogen fietsen! En terwijl de midges ons rond de oren zoemen en onze benen opzoeken poseren wij even voor een foto, om vervolgens weer snel op de fiets weg te rijden. Alleen dán zijn we de midges te snel af.


Een tocht om niet snel te vergeten. Fijne wegen, prachtige bergen en zeker weten een plek om weer terug te komen!


Meer lezen over het avontuur van Hanna in Schotland?
https://cyclosportive.nl/fietsen-in-schotland/

Laat alles zien
/*