La Indomable

In de bergachtige Alpujarras vindt er ieder jaar een hele gave Granfondo plaats, La Indomable. Een tocht over 115 (2700 hm’s) of 200 (3700 hm’s) kilometer, die je langs al het prachtige wat de Alpujarras te bieden heeft voert. Waarbij je met de Granfondo langs de bekendere plaatsen in de Alpujarras komt, zoals Órgiva, Pampaneira en Trevélez. Ook de Mediofondo stuurt je over goed geasfalteerde wegen door de mooie Alpujarras.

Inschrijven op deze reis kan tot 1 maart.

Ga mee naar:
3-7 juni – La Indomable (Spanje) – vanaf 750,- euro

Programma

Dag 1 – 3 juni: Woensdagochtend worden de deelnemers opgepikt op Malaga Aeropuerto. De pick-up vertrekt om 11.00u, dus zorg dat je op tijd op Malaga Aeropuerto bent. Vanuit Malaga worden de deelnemers vervoert naar Polopos (de plaats waar Bici de la Luz is gevestigd). Hier staan de fietsen al klaar en na een heerlijke lunch bij Casa de la Luz stappen we op de fiets voor een korte rit van een kilometer of 50 om de benen een eerste keer te testen en te laten zien welke soort beklimmingen je te wachten staan zaterdag. Na deze rit wordt iedereen naar zijn/haar verblijfplaats gebracht en ’s avonds wordt er gezamenlijk gedineerd. De mechanieker zal na de rit de fietsen checken.

Dag 2 – 4 juni: Na een gezamenlijk ontbijt, gaan we vandaag een wat langere serieuze ronde rijden van ongeveer 100km. Halverwege de rit zullen we een heerlijke lunch nuttigen. Na deze rit kunnen de benen gemasseerd worden en  ’s avonds wordt de dag afgesloten met een gezamenlijk diner. De mechanieker zal na de rit de fietsen checken.

Dag 3 – 5 juni: Na het ontbijt zullen we een korte ronde gaan rijden, waarin de eerste beklimming van de Cyclo van morgen al een eerste keer bedwongen moet worden. Na de gezamenlijke lunch heeft iedereen de middag vrij om te gaan doen wat hij of zij wil. ’s Avonds wordt de dag afgesloten met een gezamenlijk diner. Deelnemers kunnen ook op deze dag gebruik maken van een massage.

Dag 4 – 6 juni: Er wordt al vroeg ontbeten, om op tijd aan de start te staan in Berja. Hierna wordt het de hele dag afzien waarschijnlijk, maar probeer ook absoluut te genieten van hetgeen je voorgeschoteld gaat worden. De prachtige natuur van de Alpujarras, het prachtige dorpje Pampaneira en de heerlijke hammen in Trevélez. Aan het einde van de dag willen we met alle deelnemer een afsluitend diner houden in restaurant El Lance, met zijn heerlijke dinerkaart en prachtige terras over de Middellandse Zee.

Dag 5 – 7 juni: Omdat iedereen het na de zware tocht wel verdiend heeft uit te slapen, ontbijten we vandaag wat later halverwege de ochtend. Het laatste ontbijt zal uiteraard uitgebreid worden in vergelijking met de normale ontbijten, dat hebben jullie verdiend na de zware tocht van gisteren. Na het ontbijt kunnen de spulletjes rustig ingepakt worden en wordt iedereen naar Malaga gebracht, waar we rond 14.00u de deelnemers afzetten, houd hier rekening mee bij het boeken van je terugvlucht.

Verblijf:

Voor het verblijf kan gekozen worden uit verschillende opties:

 • Het verblijf in het appartementencomplex van Bici de la Luz, geheten Casa de la Luz, is gelegen op de beklimming van Haza del Lino waarbij je vanuit je appartement werkelijk een adembenemend uitzicht hebt over de Middellandse Zee. Er zijn twee appartementen beschikbaar, geschikt voor 2 of voor 4 personen.
  Prijs: vanaf 850,- euro
BOEK CASA DE LA LUZ

Casa de la Luz


 • Op de nabijgelegen camping Castillo de Banos zijn mooi ingerichte bungalows beschikbaar voor 4 of 5 personen.
  Prijs: vanaf 775,- euro
BOEK OP CAMPING CASTILLO DE BANOS

Camping Castillo de Banos


 • Aan de kust, onderaan de beklimming naar Haza del Lino, liggen een aantal leuke dorpjes met een aantal kleinschalige appartementencomplexen. Er bestaat ook de mogelijkheid om een appartement te huren voor de 4 nachten.
  Prijs: vanaf 750,- euro
BOEK APPARTEMENT

Getoonde foto is een voorbeeld van een appartment


Inclusief:

De reis van CYCLOsportive en Bici de la Luz is inclusief:

 • sportvoeding
 • technische ondersteuning
 • massages
 • startbewijs (inclusief wielrenshirt La Indomable)
 • begeleiding bij ritten voorafgaand aan de Cyclo
 • vier overnachtingen in Casa de la Luz, in een volledig ingerichte bungalow op de camping, of in een appartement langs de Middellandse Zee kust.
 • ontbijt, lunch en diner
 • Pick-Up service van Malaga Aeropuerto

Exclusief:

 • drank genuttigd ter plaatse en bij de eetlocaties
 • fietshuur (85,- euro per week)
 • vliegreis