Kwalificeren voor het WK bij La Bourgogne Cyclo

Voor wie denkt dat mooie Granfondo’s Cyclosportieven of Radmarathons allen in het hooggebergte van de Dolomieten of Alpen plaatsvinden, heeft het mis. Granfondo’s zijn er in alle soorten en maten. Nu eens aandacht voor een evenement relatief dicht bij huis. Na 800 kilometer parkeer je de auto in het hart van de Bourgogne. Door deze prachtige wijnstreek voert de route van La Bourgogne je over een uitdagend parcours. En als je WK-ambities hebt, je kunt je hier gelijk kwalificeren voor het WK in Polen.

Beeld: Golazo

La Bourgogne Cyclo is kwalificatiemoment voor het WK
In de Bourgogne staat op 27 april La Bourgogne Cyclo op het programma. Vanuit de start in het knusse wijndorp Vire en Maconnais krijgen de deelnemers een heuvelachtig parkoers voorgeschoteld. Als fietser zul je weten dat de Bourgogne fameus is om de wijn. De 152 kilometer lange route met 2.400 hoogtemeters zal de deelnemers langs veel wijngaarden voeren. Deze cyclo maakt deel uit van de Grand Trophee, cycling classics France en is een cyclo waarbij de deelnemers zich kunnen kwalificeren voor het UCI World Championship Granfondo in Poznan/Polen.

Onderweg fiets je langs prachtige wijnboerderijen

Na het vertrek in Viré gaat de route noordwaarts waar enkele pittige uitdagingen wachten. Onder meer op Col de Brancion en Col des Chevres kunnen de klimmersbenen getest worden. Daarna volgen de Col de Beaufer en Col de la Pistole en zijn de deelnemers halverwege La Bourgogne Cyclo. Is het dan gedaan met klimmen in de Bourgogne en kan er geluncht worden met een goed glas wijn om uit te bollen naar de finish? Nee, er staan nog 2 cols op het programma: Col des Quatre Vents en de Col du Grant Vents (met 615 meter het hoogste punt op de route). Denk overigens niet dat er na Col du Grant Vents niet meer geklommen hoeft te worden. De route blijft op en af gaan en na ongeveer 140 kilometer zit er nog een venijnige piek in de route. Dankzij zijn technisch parcours en pittig karakter is La Bourgogne Cyclo een uitdagende cyclo.

Vergis je niet, ook in de Bourgogne wordt er flink geklommen.

Het is nog vroeg in het seizoen en zijn die 152 kilometers teveel voor je? Bij La Bourgogne Cyclo kun je ook kiezen voor de Mediofondo. Is de Mediofondo een saai rondje? Nee, ook de route van de Mediofondo heeft pit. Er liggen enkele mooie beklimmingen op de deelnemers te wachten. Fietsplezier gegarandeerd! Tot Donzy le Perhuis over dezelfde wegen als de route van 152 kilometer. De deelnemers krijgen 4 grote obstakels voor hun kiezen. Met in het bijzonder de col des Chèvres en het tweeluik col de la Pistole en col de la Croix.

Afstand vanuit Utrecht: 800 km
Accommodatie: Frédéric Carrion Cuisine Hotel in Vire
Website organisatie: http://www.grandtrophee.fr/epreuve.php?C=85

 

 

Laat alles zien
/*