Nat, nat, nat en nog eens nat: Kufsteinerland RM

Vorig jaar ontdekte CYCLOsportive de Kufsteinerland Radmarathon. Een klein en gemoedelijk event met krap 1.000 deelnemers. En dat vinden wij heerlijk! Niet dat massale. 8.00 uur starten en als je om kwart voor 8 bij de start komt, sta je nog vooraan in het startvak. Kortom, dit jaar reisden we weer af naar Kufstein.

Beeld: Sportograf

Herstel brownies werden al klimmend naar binnen gewerkt
Dit jaar niet alleen met een vriend, maar met een groep fietsers die het aandurfden om met CYCLOsportive op reis te gaan naar Kufstein. Wat had CYCLOsportive de gasten beloofd? De deelnemers konden zich even prof voelen. Melvin, sportmasseur van Rhino Sportzorg, was aanwezig om de fietsers na de ritten te masseren. Mecanicien Pascal stond paraat om loszittende onderdelen vast te zetten en om versleten onderdelen te vervangen. Duursport.nl had zich als partner aan CYCLOsportive verbonden. Aan sportvoeding dus geen gebrek. Reservemateriaal, o.a. in de vorm van Schwalbe One banden zorgde ervoor dat de deelnemers zich geen zorgen hoefden te maken. Een volgwagen maakte het gevoel van even prof zijn compleet. Zo doen we dat bij CYCLOsportive 🙂

Was dat alles? Nee. Op dag één druppelden de gasten binnen in hotel Zur Schanz in Ebbs op een steenworp afstand van Kufstein. Op de kamers vonden de deelnemers een aantal verrassingen. De goedgevulde goodie bag hadden de fietsers niet verwacht. In het bijgesloten routeboek stond per dag beschreven wat ze mochten verwachten. Een speciale pagina was gewijd aan de voeding. Wanneer neem je welke reep e.d. Na rit 1 bleek maar weer dat men en mannen in het bijzonder de bijsluiter nooit leest 😉 Herstel brownies werden al klimmend naar binnen gewerkt… Geen gemakkelijke opgave.

Drie dragen prof

Drie dagen, drie ritten, met als hoogtepunt deelname aan de Kufsteinerland Radmarathon. Dat is in het kort hoe de reis van CYCLOsportive eruitzag. Na een goede nachtrust stapten we op de fiets voor de eerste rit door het Kufsteinerland. De groep kon deze rit een ex-prof het hemd van net lijf vragen. Thomas Rohregger reed met ons mee. Wellicht geen bekende naam, maar met een 26ste plek in de Giro van 2009 toch geen koekenbakker. Tips om te klimmen? Geen probleem. Advies bij het dalen? Laat ik je zo wel even zien.

Een prachtige rit voerde de groep over de Praschberg, de Sudelfeldhöhe richting Hinterthiersee. Daar kregen we het toetje voorgeschoteld. Een klim van slechts 2,5 km met een gemiddeld stijgingspercentage van 9%, met uitschieters naar 15%. Lekker hoor! Daarna was het afdalen naar Kufstein. In het hotel lieten de kleppers zich masseren en werd er genoten van de sportsnack. Wat? Een buffet met salades, soep, broodjes, cake, pasta, muesli en yoghurt. De verbrande calorieën werden direct na de rit weer aangevuld. Met 76 km en 1.300 hm was het ook best een pittige rit.

Volgwagen

Op de tweede dag van de reis werd de eerste klim van de dag verkend. Een rustige rit van 50 km met hetzelfde toetje als op dag 1. De spanning moet tenslotte wel op de benen blijven. Ook deze dag was masseur Melvin weer de chauffeur van de volgwagen. In de volgwagen kon iedereen extra kleding kwijt. De kilo’s aan sportvoeding hoefde niet in de achterzak gepropt te worden. De auto stopte op meerdere plekken en de deelnemers konden pakken wat ze wilden. Ideaal! Elke gram moet tenslotte mee omhoog. En hoewel de groep bestond uit geoefende fietsers, stonden ze niet zo strak en droog als bijvoorbeeld Valverde ;-).

Kufsteinerland Radmarathon

De laatste dag van de reis stond in het teken van de Kufsteinerland Radmarathon. Reden we in 2018 in een zonovergoten berglandschap, dit jaar was het wel een ander stuk mouwen. Drie dagen hebben we de weer-apps in de gaten gehouden. Op zaterdag kregen we hoop op een droge dag. Maar ’s ochtends bij het ontbijt was wel duidelijk dat we een groot deel van de rit in de regen zouden fietsen. Voor één keer kregen de apps gelijk. Na krap een uur begon het te regen. Eerst zachtjes, maar als snel ging het harder en harder regenen. Met temperaturen tussen de 5-8 graden, werd de Kufsteinerland een tocht voor bikkels.

Het weer zorgde voor een hoop DNS op de startlijst, jammer voor de organisatie. De Kufsteinerland RM is uitstekend georganiseerd. Met 124 km en krap 2.000 hm is het een Radmarathon toegankelijk voor een brede groep wielrenners. De stoempers kunnen hier ook prima uit de voeten. Ook de klimmers komen hier aan hun trekken. Naast een aantal mooie beklimmingen, rijden de deelnemers ook door het glooiende heuvelland van Kufstein.

Alle deelnemers overleefden de Brandenberg. De zwaarste klim van de dag en kwamen verkleumd over de finish. De pastaparty bij de finish lag er verlaten bij. Waar het vorig jaar nog gezellig druk was in het centrum van Kufstein, vluchten de deelnemers nu voor de regen en kou. Snel naar huis of naar het hotel voor een warme douche!

’s Avonds bij het afsluitende diner was het ene verhaal nog mooier dan het andere. Met zo’n groep op pad zijn, levert allemaal unieke ervaringen op. Geweldig om te zien en te merken dat de deelnemers het naar hun zin hebben gehad! Op naar nieuwe avonturen!

Meer weten over fietsen in Kufsteinerland? Lees dan ook eens het artikel op Bicycling.nl

Onze routes:
Dag 1: Sudelfeldhöhe
Dag 2: Thiersee
Dag 3: Kufsteinerland RM

Laat alles zien
/*