Goed voorbereid aan de start van een echte Granfondo.

De Gran Fondo Series is een reeks van zeer goed verzorgde toertochten. Voor geoefende en fanatieke toerwielrenners die de uitdaging niet uit de weg gaan. Onder het motto ‘Ride Harder’ onderscheidt elk evenement in de Gran Fondo Series zich in kwaliteit, prachtige routes en middels Strava segmenten in een competitie element. In 2018 zijn er 6 tochten die deel uitmaken van de Gran Fondo Series. In 25 maart was de aftrap in Drenthe en daarna volgen:
• 22 april Gran Fondo Rosa • 10 mei Gran Fondo Amsterdam • 10 juni Gran Fondo Brabant • 26 augustus Gran Fondo Rotterdam • 9 september Gran Fondo Veluwe. Nog één te gaan! Maar niet getreurd, in 2019 staan deze ritten weer op de kalender :-).
Veel deelnemers kwamen afgepeigerd maar tevreden terug van hun ‘gestuiter’ door het Drentse Land
Onder het motto ‘Ride Harder’, stuk voor stuk uitdagingen. Geen massastart, geen podium, eigenlijk geen echte Granfondo vinden wij van CYCLOsportive. Maar stuk voor stuk wel mooie evenementen en ideale ritten om goed voorbereid te staan aan de start van bijvoorbeeld de Marmotte.

The Stone Ride – Drenthe
Over kasseien fietsen spreekt vele toerfietsers tot de verbeelding! Kilometers lang over kasseien stoempen gaat je niet in de koude kleren zitten. Een echte uitdaging. In de Gran Fondo Drenthe kun je de Nederlandse Kasseien trotseren. Door het verrassend prachtige Drentse land en hebben we bijna 20 km ‘nare’  kasseienstroken voor je geselecteerd.

De eerste tocht in 2018 van de Gran Fondo Series van NL Tour Rides is verreden. De Gran Fondo Drenthe is met ruim 20 kilometer aan kasseien een echte uitdaging geworden. Gelukkig waren de omstandigheden goed en de kasseistroken prima begaanbaar. De tweede editie van de Gran Fondo Drenthe, zondag 25 maart, werd daardoor een groot succes. Vanuit het wielercentrum Noord Nederland in Assen, waar start- en finish plaatsvonden, kwamen veel deelnemers afgepeigerd maar tevreden terug van hun ‘gestuiter’ door het Drentse Land.

Routes
De Gran Fondo Drenthe kent drie afstanden; 80 KM (intense), 110 KM (endurance) en 160 KM (epic). Alle afstanden starten en finishen vanaf de Wielerbaan Noord Nederland in Assen. Net als in de profkoers Parijs-Roubaix finish je dus bij een echt Velodrome. De organisatie heeft flink gespeurd en gezocht om zoveel mogelijk kasseistroken te vinden. En daar zijn ze in geslaagd. Je slingert, draait en keert in het Drentse land om minimaal 15 km kasseien te ‘dokkeren’. Doe je de 160 km dan bedwing je zelfs meer dan 21 km Drentse flinten, verdeeld over 14 stroken.

Gran Fondo Rosa: Vier het Italiaanse Wielrennen
In de Gran Fondo Rosa wordt het Italiaanse wielrennen gevierd en de Ronde van Italië! De passie en adoratie van het wielrennen is nergens groter dan in Italië. De Gran Fondo Rosa 2019 zal tijdens de Ronde van Italië plaatsvinden op zondag 19 mei 2019. De inschrijving voor de 2019 editie is reeds geopend. Voor de vroege inschrijvers heeft de organisatie een zeer speciaal Early Bird GF Rosa Pachetto samengesteld. Nu met extra ‘fan van Tom’ korting.

Routes
De definitieve routes van de Gran Fondo Rosa 2019 zullen in januari 2019 gepresenteerd worden. De routes volgen grotendeels de routes van de Ronde van Italië etappes die in 2016 in Gelderland werd verreden. Leuke, maar pittige, klimmetjes als de Italiaanseweg, Holleweg, Berg en Dal, Menthenberg en de Posbank moet je in ieder geval bedwingen. De intense afstand (80km) en endurance afstand (110km) toertocht hebben twee verzorgingsposten met uitgebreide verzorging. De epic afstand (160km) heeft drie posten.

Gran Fondo Amsterdam: The Capital Ride
De Gran Fondo Series presenteert de Gran Fondo Amsterdam. Een klassieker voor toerwielrenners kan in Amsterdam niet ontbreken! Wielerkampioenen, profs, amateurs, toerwielrenners en startende toerfietsers komen samen voor een dag vol fietsfun, food, drinks en party. En natuurlijk voor de liefde voor de fiets en een prachtige tocht rondom dé Fietshoofdstad van de wereld!

Deze toertocht brengt je alles wat je niet verwacht in en om Amsterdam. Fiets met je vrienden langs de mooiste plekjes van het Groene hart, door ’t Gooi en de natuurgebieden van de Loosdrechtse en Vinkeveense Plassen. Er zijn drie afstanden waaruit je kunt kiezen; 80 km, 110 km en 160 km. Onderweg zijn er vier tijdritten waar je een strijd tegen de klok kunt aangaan. Er zijn verschillende klassementen (leeftijd en geslacht) met leuke prijzen. Een echte Gran Fondo dus, waarin je behalve van een uitdagende fietstocht, ook geniet van de natuur, rustige landelijke wegen en fietspaden.

Wat is er mooier dan met een groepje de Amsterdam Gran Fondo rijden, voor- en achteraf verzamelen aan jullie eigen gereserveerde tafel en na de tocht napraten over de tijdritjes onder het genot van een drankje? Dat kan allemaal. Als je met 5 personen of meer inschrijft, krijg je leuke extra’s, maar je betaalt niet meer. Schrijf in met een vriendenteam. In het Gran Fondo Amsterdam Finish Village is een eigen tafel voor je gereserveerd, waar je ’s ochtends een kop koffie of thee aangeboden krijgt en na de tocht je eerste drankje.

Routes
Landelijk fietsen rondom de Fietshoofdstad van de wereld Met de start en finish bij het gezellige complex van Amstelborgh/Borchland, ben je in een paar kilometer op het ‘platteland’. Vervolgens leidt de route via het ’t Gooi langs een aantal bekende watersportgebieden zoals de Loosdrechtse Plassen en de Vinkeveense Plassen. De laatste tientallen kilometers kronkelen door het Groene Hart ten zuiden van Amsterdam en langs de rivier de Amstel terug naar de finish.

Gran Fondo Brabant: De Gezelligste Ride
De Gran Fondo Brabant 2018 startte en finishte naast de St. Janskerk in ’s Hertogenbosch op de Parade. Een heerlijke fietsdag door het Brabantse land met flink veel zon en een prettige fietstemperatuur.  Bijna 700 deelnemers genoten van de eerste editie van deze Gran Fondo door Noord-Brabant. Met voor de start een echte Bosche Bol bij de koffie, mooie routes en de verzorging door Enervit en Cyclon onderweg. Bij terugkomst op De Parade waren er  ronde-missen met Finishers Medailles, een Kwaremont Biertje drankjes en gezellige Brabantse muziek  Alle ingrediënten voor en top-fietsdag!

Routes
De Gran Fondo Brabant kent drie afstanden; 70 KM (Intense), 110 KM (Endurance) en de 160 KM (Epic). Gran Fondo Brabant laat je kennismaken met de mooiste delen van de gezelligste provincie van Nederland. De routes voeren je door sfeervolle dorpjes en mooie natuurgebieden. De organisatie zorgt voor een uitdagende en veelzijdige toertocht, door delen van Brabant waarvan velen de schoonheid nog niet kennen.

Gran Fondo Rotterdam: De Rijnmond Ride
De Gran Fondo Rotterdam 2018 start en finisht bij het sport uit-ademende roei-complex Willem-Alexander Baan. Iedere grote stad verdient zijn Gran Fondo. Zo ook Rotterdam. Voor de vele fietsliefhebbers die rondom deze mondiale havenstad wonen, maar ook voor degenen die er niet zo vaak in de buurt zijn, heeft de organisatie een prachtige tocht samengesteld. Bekende Rotterdamse wijken en wateren zoals De Maas, Kralingen en De Rotte zijn allemaal in de route opgenomen. Maar ook de polders, bossen, dijken en natuurgebieden rondom Rotterdam ontbreken niet. De route loopt tevens door vele kleine dorpjes onder de rook van Rotterdam waar het ontspannen en verrassend fietsen is.

Gran Fondo Rotterdam beleeft in 2018 haar primeur. De tocht laat je kennismaken met een deel van de stad, maar ook zeker met mooie en rustige wegen ‘onder de rook van Rotterdam’. Eind september is statistisch de laatste jaren prachtig fietsweer gebleken. De routes voeren je vanuit de professionele roeibaan Willem Alexander een stuk door Rotterdam, maar nog veel meer door sfeervolle dorpjes en mooie natuurgebieden er om heen.  Je start en finisht in ons vertrouwde speciaal opgebouwde NL Tour Rides Gran Fond Village. Na afloop is daar ook de locatie van het Finish Village, waar je met je fietsvrienden kunt napraten over deze toertocht.

Routes
De Gran Fondo Rotterdamt kent drie afstanden; 75 KM (Intense), 110 KM (Endurance) en de 150 KM (Epic). Gran Fondo Rotterdam laat je kennismaken met delen van de modernste stad van Nederland, maar ook met de mooie rustige gebieden er om heen. De routes voeren je dan door sfeervolle dorpjes en mooie natuurgebieden. We verzorgen een uitdagende en veelzijdige toertocht voor je, door delen van ‘Groot Rotterdam’ waarvan velen de schoonheid nog niet kennen.

Gran Fondo Veluwe: The Nature Ride
Rij rond het grootste natuurgebied van Nederland. Gran Fondo Series presenteert de Gran Fondo Veluwe, een toertocht door het grootste natuurgebied van Nederland. Over rustige wegen door de bossen, hei en heuvels kun je een on-Nederlands mooie toertocht rijden. Onderweg zorgt de organisatie voor een aantal mooie uitdagingen voor. Gran Fondo Veluwe is stoempen, klimmen, tijdrijden en genieten. Door een werkelijk schitterend landschap. Je zult verrast zijn hoeveel hoogtemeters. Je kunt kiezen uit drie afstanden; 80 km, 120 km of 160 km. Op drie segmenten kun je een korte individuele tijdrit rijden, waar we diverse klassementen van maken.
Ook de start en finish lokatie is oogstrelend. Op de oprijlaan van Kasteel Cannenburch bij Vaassen (boven Apeldoorn) heten we je van harte welkom voor de start.

Routes
Je kunt kiezen in de Gran Fondo Veluwe uit drie afstanden; 80 km, 120 km en 160 km. Je volgt de randen van de Veluwe rondom het Park de Hoge Veluwe. Onderweg trakteren we je op twee of drie stops die overvloedig zijn uitgerust. De definitieve routes en gpx bestanden worden eind augustus bekend gemaakt.

Gran Fondo Series is een label van NL Tour Rides
www.granfondoseries.nl
www.nltourrides.nl

NL Tour Rides – een toertochtkalender met zeer goed verzorgde toertochten voor recreatieve, geoefende en fanatieke toerwielrenners. De NL Tour Rides evenementen onderscheiden zich in kwaliteit, prachtige routes en een bijzonder side-programma, veelal georganiseerd vanaf unieke locaties. De 2018 kalender van NL Tour Rides omvat de Tour Rides Series met 9 events, de Gran Fondo Series met 6 events en een aantal special events.

Laat alles zien
/*