GF Felice Gimondi: De parel van Lombardije

Italië het land waar wielrennen naast mama één van de belangrijkste zaken in het leven is. Of je nu prof bent of amateur. De Italianen hebben voor iedereen groot respect als bijvoorbeeld de steile Selvino beklommen moet worden. Vanuit Bergamo gaat de Felice Gimondi richting de Selvino en de befaamde Colle del Gallo, om na 162 km weer in Bergamo te finishen.
En vraag aan de Madonna dei Ciclisti om een behouden rit.
De GF Felice Gimondi Bianchi (één van de oudste Granfondo’s van italië) is, verrassend…, vernoemd naar de grote Italiaanse kampioen uit Bergamo, Felice Gimondi. Op 6 mei zal in het fraaie Bergamo, in het hart van Lombardije, het startschot klinken. De GF Felice Gimondi zal in 2018 voor de 22ste keer georganiseerd worden. Daarmee heeft het zich als Granfondo al meer dan voldoende bewezen en is het één van de oudste Granfondo’s van Italië.

Ieder jaar staat de Granfondo in het teken van één van de geweldige prestaties van wielerheld Felice Gimondi. Deze keer staat de GF in het teken van de zijn winst van de Vuelta in 1968. Felice Gimondi versloeg in die Vuelta onder andere Jan Janssen, die zesde werd. De Granfondo staat open voor alle niveaus. Dat betekent dat er uit drie afstanden gekozen kan worden. Afhankelijk van de vorm van de dag, of hoeveel je getraind hebt, kan er gekozen worden uit een route van 90 kilometer, 129 kilometer of 162 kilometer. Bij de langste route van 162 kilometer worden de Colle dei Posta, Colle del Gallo, de Selvino, Costa d’Olda, de Forcella di Berbenno en de Costa vallei Magna beklommen. In totaal dienen de deelnemers 3.000 hm’s te overwinnen. Kortom, een pittig koersje.

Wat is er zo mooi aan GF Felice Gimondi? Allereerst is er de koersbeleving. Vrijwel nergens is de liefde voor de koers zo groot als in Italië. Sorry Vlamingen J. De start vindt plaats op de Via Marzabotto. Met aan beide kanten van de weg Platanen, maakt het het mediterrane plaatje wel compleet. De route van deze Granfondo is verder typisch Italiaans en typisch voor de streek. Geen hooggebergte, maar met pittige beklimmingen tot maximaal 1036 meter (Costa Valle Imagna) toch wel een rit die de benen pijn zullen gaan doen. De deelnemers fietsen wel door het prachtige Lombardije. Probeer dan ook zeker van de omgeving te genieten! En ga je niet voor een toptijd? Stap dan zeker even af bovenop de Colle del Gallo en loop even het kerkje binnen. En vraag aan de Madonna dei Ciclisti om een behouden rit. Als het weer meezit en het is je gelukt krachten te sparen, dan kun je op de slotklim naar Costa Valle Imagna genieten van een fantastisch uitzicht op de omliggende bergtoppen. Na de slotklim is het afdalen geblazen naar Bergamo! Helemaal vlak naar de finish is het niet, maar heel erg lastig wordt het ook niet meer. Het genieten in het mooie Bergamo kan beginnen!

Hoe er te komen: met de auto is het 1.090 kilometer. Met het vliegtuig kun je vliegen op Milaan om vervolgens in een uur in Bergamo aan te komen.
Waar slapen:
Er zijn natuurlijk voldoende hotels en appartementen te vinden in de regio. Maar wij zijn gevallen voor: Albergo Villa Priula. Enthousiast en behulpzaam personeel. Vanuit het hotel fiets je gemakkelijk naar de meest mooie fietsroutes in de omgeving en het hotel ligt op slechts 4,5 kilometer van de start.

Wist je dat CYCLOsportive een mooie reis organiseert naar GF Felice Gimondi? Klik hier voor meer informatie

 

 

Laat alles zien
/*