Loch Lomond & the Trossach National Park (Schotland)

Hanna Mesker, 40 jaar en geboren en getogen in de Hoekschewaard. Sinds 2017 is Hanna ambassadrice  van Liv Benelux en pakt ze geregeld de fiets, om avonturen te beleven. Bijvoorbeeld in Schotland, voor CYCLOsportive maakte Hanna een fraaie fotoreportage.

Tekst en Beeld: Hanna Mesker

De reis begint al wanneer de eerste meters gemaakt zijn op de boot naar New Castle. Een heerlijk gevoel van vrijheid overstemd ons, wanneer alleen de fiets vastgemaakt wordt met wat touw en we kunnen chillen op het dek. Schotland; here we come!


Wanneer we op onze bestemming in ‘ Loch Lomond & the Trossach National Park’ zijn, wordt al gauw een route gemaakt rondom de talloze meren die dit gebied kent.
We starten bij ons onderkomen Inversnaid Bunkhouse en fietsen langs het Loch Arklet richting Loch Chon.


De route begint met verharde wegen maar gaat al snel over in fijne gravelpaden. Wanneer ook de zon zich laat zien, hebben we een super dag voor op de fiets!


We komen in het ‘Elisabeth Queen Park’ en fietsen langs Loch Ard. De route gaat omhoog en omlaag en laat een prachtig park zien. Vanaf hier hebben we goed zicht op ‘Ben Lomond’ waar we de dag hiervoor nog een hiking tour maakten.


Het Duchray Viaduct is een eyecatcher waar je slingerend doorheen fietst. Om elke bocht is het weer genieten en veranderd het uitzicht continu.


Het hoogtepunt van de dag is tevens ook het hoogste punt. Vanaf hier heb je een prachtige uitzicht over Loch Ard en de daaromheen liggende bergen.
We hebben nog geen asfalt in de hele omgeving hier gezien, dus gravelbanden zijn daarom wel een must.


Met een voldaan en hongerig gevoel naar meer, komen we weer aan in “onze” valei. De route die wij in deze omgeving fietsten was rond de 60 km met zo’n 580 hoogte meters. Een route waar je elke seconde van mag genieten en dus niet té snel doorheen moet gaan ;).


Lees meer over het avontuur van Hanna in Schotland:
https://cyclosportive.nl/loch-lomond-the-trossach-national-park-schotland-deel-2/

Laat alles zien
/*