Ontdek de Alpujarres bij La Indomable! Ole!

Bici de la Luz en CYCLOsportive hebben dit jaar besloten de handen ineen te slaan en nodigen jullie uit om in een heerlijk voorjaarszonnetje de prachtige natuur en beklimmingen van de Alpujarras te ontdekken.
Alpujarres, ideaal en uitdagend fietsklimaat
In het zuiden van Spanje ligt het bekende ski-gebied Sierra Nevada. In de zomer kun je hier fietsen naar het (geasfalteerde) dak van Europa, de Pico Veleta. Het mooie en unieke aan de Sierra Nevada is dat het slechts een uurtje rijden is gelegen van de Middellandse Zee kust.

Tussen de Sierra Nevada en de Middellandse Zee liggen de Alpujarras. De Alpujarras zijn jarenlang minder goed bereikbaar geweest, waardoor het echt nog een onontdekt gebied is. De Alpujarras hebben in de 16e eeuw gediend als laatste toevluchtsoord van de Moren, die na de val van het koninkrijk Granada nog zo’n 150 jaar in het gebied zijn verbleven. Dit is in vele facetten nog terug te zien, onder andere in de architectuur, landbouw, plaatsnamen en de lokale keuken.

Daarnaast kenmerkt het gebied zich door een jaarrond ideaal fietsklimaat. Het regent zelden door de relatief verre ligging van de Atlantische Oceaan. De temperatuur ligt hoog door de meest zuidelijke ligging van het vasteland van Europa, maar dezelfde temperatuur wordt eigenlijk nooit schokkend hoog door zijn ligging in de ‘schaduw van de’ Sierra Nevada. Je moet er een half dagje voor reizen, maar dan kom je ook terecht in een ideaal en zeker uitdagend fietsklimaat.

In de bergachtige Alpujarras vindt er ieder jaar een hele gave Granfondo plaats, La Indomable. Een tocht over 115 (2700 hm’s) of 200 (3700 hm’s) kilometer, die je langs al het prachtige wat de Alpujarras te bieden heeft voert. Waarbij je met de Granfondo langs de bekendere plaatsen in de Alpujarras komt, zoals Órgiva, Pampaneira en Trevélez. Ook de Mediofondo stuurt je over goed geasfalteerde wegen door de mooie Alpujarras.

Meer weten over de trip naar La Indomable?

MEER INFORMATIE

Laat alles zien
/*