Alles viel samen bij de Bart Bretjens Challenge

Een aantal weken geleden won Jasper Ockeloen de Bart Brentjens Challenge in Limburg. De wedstrijd was ook gelijk het NK MTB Marathon. Volgend jaar mag Jasper dus het mooie rood-wit-blauwe tricot om de schouders hangen. Niet alleen op de mountainbike behaalt de renner van Park Hotel Valkenburg goede resultaten. Ook op de weg en op het strand is de geboren Dordtenaar vaak vooraan te vinden. Reden genoeg voor CYCLOsportive om Jasper Ockeloen eens aan de tand te voelen.
Bij de fiets vierdaagse wilde ik iedereen inhalen
Een loopbaan begint vaak als een hobby. Veel fietsers hebben in hun dorp/stad rondgereden op tot racefiets omgebouwde stadfietsen. Hoe is bij jou de passie voor het wielrennen ontstaan?
Mijn vader was al lid van de plaatselijke tourvereniging. Ik ben zelf voor het eerst met fietsen in aanraking gekomen tijdens de avond fiets vierdaagse. Toen wilde ik alleen maar mensen inhalen. Zodoende heeft mijn vader me aangemeld voor de jeugdafdeling van de renners club D.R.C. de Mol.

Je hebt een mooie overwinning geboekt bij de Bart Brentjens Challenge (BBC). Had je deze overwinning hard nodig? De vreugde na afloop was groot, het leek wel een soort ontlading. Wat zit er achter die explosie van vreugde?
Ik had al een aantal keren deelgenomen aan de Bart Brentjes en wist dat de wedstrijd perfect voor mij was. Echter had ik telkens pech waardoor ik niet kon laten zien wat erin zat. Daarnaast kwam ik vorig jaar na de Bart Brentjes in contact met Jarno van Krimpen, een top mechanicien en amateurwielrenner die ook lid is van De Mol. Hij zei toen tegen mij, jij rijdt zo hard, als ik jou materiaal in orde maak doen we mee voor de overwinning. En toen dat uiteindelijk ook uitkwam was een enorm mooi moment, zowel voor mij als voor hem.

Was de 2016 editie van de BBC een mooie editie? Was het een zware koers? Het resultaat is bekend, je wint de wedstrijd, maar hoe verliep verder voor jou de koers?
Ja ik vond het een hele zware editie, er stonden enorm veel sterke renners aan de start en het niveau lag erg hoog. Er werd voor mijn gevoel ook veel harder gereden dan voorgaande jaren. Mijn koers verliep goed, ik kon goed volgen en probeerde alle technische stukken bij de eerste 3 te zitten. Ik maakte ook op de technische stukken weinig fouten. Toen ik een afloper had kon ik goed terugkomen en uiteindelijk kon ik het afmaken.

Je koerst op de weg, op de MTB en je rijdt ook erg goed op het strand. Ben je een allround renner? Is dat je kracht of zie je het tegelijkertijd ook als een zwakte?
Ik denk dat dat de reden is waardoor ik er heel veel plezier in houd en een seizoen lang gemotiveerd kan blijven.

De sponsor van je ploeg Park Hotel Valkenburg gaat samen met de ploeg Jo Piels. Ik heb gehoord dat je voor 2017 nog geen ploeg hebt. Kon je niet mee naar de nieuwe ploeg?
Ik kon wel mee, maar wil graag een programma en een omgeving die bij mij aansluit. Ik denk niet dat ik dit kan vinden bij Destil. Bij Monkeytown waarschijnlijk wel, het enige is dat ik nu nog op zoek moet naar een sponsor(team) die mij wil ondersteunen bij het mountainbiken. Ik wil bij Monkeytown het mountainbiken met een wegprogramma gaan combineren.

Heeft het wegseizoen gebracht wat je ervan had gehoopt? Wat waren voor dit seizoen je hoofddoelen?
Nee helaas niet. Ik wilde graag doorstromen naar de profs maar dat is niet gelukt.

De overwinning bij BBC was ongetwijfeld een hoogtepunt in 2016. Nu volgt het strandseizoen. Wat is je programma op het strand? En is er een strandrace die je rood omlijnd hebt in je agenda?
Hoek van Holland-Den Helder is een hele mooie race. Ben dan echter net terug van vakantie en de Bikemotion dus waarschijnlijk niet in een super conditie. Ik wil graag goed zijn op het EK en NK.

Laat alles zien
/*