7 vragen aan: Ronan van Zandbeek

Ronan van Zandbeek kende een geweldige start van het strantseizoen 2016-2017. Direct winst in Egmond. Op 13 november werd Van Zandbeek in een zinderende sprint geklopt door Sefan Vreugedenhil bij de Dijk tot Dijk race. Met zijn eigen team Invicta, rijden zowel de mannen als de vrouwen de ene na de andere podiumplek bij elkaar. Een aardige start van een nieuw team… 🙂 Doel voor dit jaar is om met zijn team meer mensen uit Brabant warm te maken voor het strandracen. Dat lijkt, met deze resultaten, vrij aardig te lukken 😉
Niet denken dat het een saai recht-toe-recht-aan-spelletje is
1Je rijdt erg sterk op het strand, wat is voor jou zo mooi aan strandracen?
Strandracen blijft vechten tegen de natuur en je bent zelf verantwoordelijk voor je uitslag door hoe goed je bent en niet afhankelijk van tactieken etc zoals bij het wegwielrenner.

2 Hoe belangrijk is materiaal op het strand?
Materiaal is zeer belangrijk op het strand. Na elke wedstrijd bekijken we wat goed was en wat beter kan. voor de wedstrijden beslis ik de dag ervoor welk materiaal we gaan rijden en in een dubbel weekend wisselen we dat nog speciaal voor de 2e wedstrijd. Dit gaat meer om de bandbreedte en versnelling.

3 Wat is voor jou de ultieme samenstelling qua materiaal van een strandfiets?
Persoonlijk houd ik van brede band en weinig druk. Daarnaast een normale mtb fiets niet met een speciaal stuur maar gewoon recht. Wij rijden nu met een Apex die normaal gemaakt is voor de normale mtb tochten maar hij is super stijf en direct in sturen.

4 Sprinters zijn gespierd, klassiekerrenners zijn allrounders, berggeiten zijn lichtgewichten. Wat zijn de kenmerken van een strandracer?
Moeilijke vraag het verschilt toch wel per wedstrijd. Je moet in ieder geval sterk zijn en power hebben. techniek om door de losse zand stukken te komen gepaard met kracht om er doorheen te trappen. Je moet natuurlijk niet te zwaar zijn. De snelheid ligt ook vrij hoog en dat is voor mijn als wegrenner een voordeel.

5 Welke strandrace is voor jou de mooiste? En waarom?
Er zijn veel mooie wedstrijden. Zo is dit weekend brouwersdam en VTT Cote de orale. De panne en Knokke in Belgie zijn voor mijn echt top wedstrijden. De wedstrijden in nederland van a naar b en terug naar a zijn niet de dingen waar ik het voor doe.

6 Wat verwacht je dit seizoen op het strand te bereiken?
Mijn doel dit jaar op het strand is om meer mensen uit brabant er warm voor te maken. Daarom zijn we met een eigen team gestart en hopen zo wat meer mensen te bereiken die dat dan ook gaan proberen. Na de eerste wedstrijd hebben we al heel veel reacties gehad dus dat is wel leuk. Nu is het mooi als we dit seizoen de aandacht zo ver kunnen krijgen dat we volgend jaar naar 10 brabantse renners kunnen gaan.

7 Wat vind je zelf nog belangrijk om te melden over strandracen?
Mensen moeten het gaan proberen en niet denken dat het een saaie recht toe recht aan spelletje is.

Volgende week: Jasper Ockeloen

Eerder gepubliceerd in deze serie:
Henry Kes
Tino Haakman
Roy Beukers
Ramses Bekkenk

Laat alles zien
/*