6 vragen aan: Bram Imming

Bram Imming is een gevestigde naam op het strand. Samen met Ramses Bekkenk en Jasper Ocleloen vormt hij met grootte regelmaat het podium. Zondag 18 december werd de inwoner van Egmond 9e bij het eerste EK Strandracen in Scheveningen. Het drietal Ockeloen, Van Zandbeek en Bekkenk waren net een maatje te groot. Daarachter was het dringen voor plek 4. Imming hoopt dit seizoen het zestal overwinningen van vorig jaar te evenaren. Daarbij wordt hij geholpen door een sterk team en een fiets die door hem zelf en Sander Lormans is ontworpen en naar eigen smaak is opgebouwd.
Een goede sprint wordt steeds belangrijker
1Je rijdt erg sterk op het strand, wat is voor jou zo mooi aan strandraces?
Het is een super mooie omgeving en het varieert elke dag als je op het strand komt, dit in combinatie met een wedstrijd is gewoon genieten.

2 Hoe belangrijk is materiaal op het strand?
Het materiaal zorgt voor de kleine verschillen tussen winst en verlies.

3 Wat is voor jou de ultieme samenstelling qua materiaal van een strandfiets?
Mijn eigen strandfiets, de meeste renners rijden op een fiets van de sponsor en hebben geen eigen inbreng omdat ze afhankelijk zijn van sponsors. Het frame waar ik mee rijd is door mij en Sander Lormans ontworpen en naar onze smaak gebouwd, dit geeft ons een voordeel omdat wij op een echte strandbike rijden en niet een omgebouwde mtb. Hier door hebben wij kunnen kiezen voor een v-brake of cantilever systeem en dat is lichter en gemakkelijker in de onderhoud. Verder wissel ik veel in materiaal omdat ik alle producten die wij verkopen eerst wil testen.

4 Sprinters zijn gespierd, klassiekerrenners zijn allrounders, berggeiten zijn lichtgewichten. Wat zijn de kenmerken van een strandracer?
Het lezen van het strand is denk erg belangrijk, omdat je hierdoor gemakkelijk verschillen kunt maken terwijl de rest zich bijvoorbeeld vastrijdt. Daarnaast word de sprint steeds belangrijker omdat in de breedte het deelnemersveld steeds sterker wordt. Je moet tegenwoordig dus ook een goede sprint in huis hebben om mee te doen voor de overwinning.

5 Welke strandrace is voor jou de mooiste? En waarom?
Persoonlijk vind ik Egmond – Pier – Egmond de mooiste, omdat hier het grootst aantal deelnemers in de wereld aan de start staat, en omdat het mijn thuisdorp is waar ik start en finish.

6 Wat verwacht je dit seizoen op het strand te bereiken?
Ik wil zoveel mogelijk koersen winnen, de teller stond vorig jaar op 6 stuks en we gaan het dit jaar proberen te evenaren.

Eerder gepubliceerd in deze serie:
Ronan van Zandbeek
Henry Kes
Tino Haakman
Roy Beukers
Ramses Bekkenk
Jasper Ockeloen
Cees Snoek

Laat alles zien
/*