Travel

In de maanden mei, juni, augustus en september neemt CYCLOsportive je vijf dagen mee op reis. In het cyclo en granfondo hoogseizoen, hebben we uitdagende reizen samengesteld voor kleppers die hun grenzen willen verleggen. Vier reizen naar prachtige events in Italië (GF Felice Gimondi) en Zwitserland (Alpenbrevet). In 2019 organiseert CYCLOsportive, naast de reizen naar 2 prachtige granfondo’s, ook een reis naar de Ardennen (Ardennen Offensief) en een reis naar Italië/Oostenrijk (Tour of the Alps). Hierover zullen we binnenkort meer bekendmaken. Alle reizen zijn op basis van eigen vervoer, excl toeristenbelasting en dranken die ter plekke in het hotel genuttigd worden.

Algemene info
Een Granfondo fiets je niet zomaar, daar moet je wel iets voor doen. CYCLOsportive stelt de fanatieke fietser in staat om goed voorbereid aan de start te verschijnen. En niet alleen dat. Ook tijdens de vijfdaagse trip naar Italië, Oostenrijk of Zwitserland zal CYCLOsportive er voor zorgen dat de deelnemers alleen maar aan fietsen hoeven te denken. Vijf dagen leven als een prof, CYCLOsportive maakt het mogelijk. Hoe?

Goede voorbereiding
Iedere deelnemer krijgt van CYCLOsportive de kans zich optimaal voor te bereiden. Onder begeleiding van een trainer zal er een inspanningstest worden afgenomen en krijgen de deelnemers een trainingsschema van 12 weken om zo te kunnen pieken op het juiste moment. Op het platform van CYCLOsportive kunnen deelnemers elkaar volgen en elkaar motiveren. In de twaalf weken voorbereiding zullen we 2 groepsritten organiseren om elkaar te leren kennen en om te zien of de deelnemers met schema’s ook de beoogde vooruitgang boeken.

Materiaal in topvorm
Op alle reizen van CYCLOsportive zal er een mechanieker meegaan om er voor te zorgen dat de fietsen in topconditie verkeren als het startschot klinkt. Bandjes niet versleten, ketting in orde, op alle kransjes wordt lekker geschakeld en nergens een piep of kraak te horen. De mechanieker zorgt er voor dat je geen twijfels hoeft te hebben over het materiaal.

Begeleiding tijdens de reis
Gedurende de reis zal CYCLOsportive drie dagen met de deelnemers gaan fietsen. Drie dagen waarop we je de mooiste plekjes in de omgeving zullen laten zien. Dit alles onder begeleiding van een ervaren en goed getrainde begeleider. Begeleiding tijdens de reis houdt ook in dat CYCLOsportive zorgt voor extra bevoorrading tijdens het evenement. In de rij staan bij de bevoorrading van de organisatie is hierdoor verleden tijd. We doen er alles aan om de deelnemers hun doelstellingen te laten behalen. Het is wel aan te raden om zelf je eigen voeding, die je tijdens de cyclo/granfondo wilt gebruiken, mee te nemen. Je kunt dat dan bij de begeleiding afgeven. Waarom zorgen wij niet voor voeding? Voeding tijdens de ritten is erg persoonlijk. Het is onverstandig om een paar dagen voor de rit, waar je een heel jaar voor getraind hebt, opeens andere sportdrank te gaan drinken of andere sportrepen te gaan eten. Kans op maag- en darmproblemen zijn dan groot. We willen juist dat jij in topvorm aan de start verschijnt!

Massages
Na een dag in de auto gezeten te hebben, is het heerlijk om rug en benen te laten masseren door de in het hotel aanwezige masseur. En als een dag later de eerste hoogtemeters gemaakt zijn, is het hard nodig om het melkzuur uit de benen te laten kneden. De masseur van CYCLOsportive zorgt er voor dat je spieren in staat worden gesteld om drie dagen op topniveau te fietsen!

 

2-6 mei GF Felice Gimondi 600,- euro
De GF Felice Gimondi Bianchi is een internationale race, vernoemd naar de grote Italiaanse kampioen uit Bergamo, Felice Gimondi. Op 6 mei zal in het fraaie Bergamo, in het hart van Lombardije, het startschot klinken. De GF Felice Gimondi zal in 2019 voor de 23ste keer georganiseerd worden. Daarmee heeft het zich als Granfondo al meer dan voldoende bewezen. Deelnemers kunnen uit verschillende afstanden kiezen, 90, 129 en 162 kilometer. Bij de langste route van 162 kilometer worden de Colle dei Posta, Colle del Gallo, de Selvino, Costa d’Olda, de Forcella di Berbenno en de Costa vallei Magna beklommen. In totaal dienen de deelnemers 2479 hm’s te overwinnen. Kortom, een pittig koersje. KLIK HIER VOOR MEER INFO

 

28-30 juni Ardennen Offensief 360,- euro
In Juni organiseren we het Ardennen Offensief. Drie dagen bikkelen in de omgeving van La Roche en Ardenne. Geen bommen en granaten dit keer, we vallen de Ardennen aan met de altijd vredige racefiets. Als basiskamp heeft CYCLOsportive gekozen voor een mooie groepsaccomodatie vlakbij La Roche en Ardenne. Drie verschillende routes laten de deelnemers de mooiste kant van de Ardennen zien. Mooi wil niet zeggen makkelijk! Het zal afzien worden. Maar na het afzien laten we de deelnemers genieten van een heerlijke BBQ en een paar herstelbiertjes. Niet te veel, de volgende dag moet er weer gefietst worden :-). KLIK HIER VOOR MEER INFO

 

21-25 augustus Alpenbrevet 650,- euro
Het laatste weekend van augustus is het tijd voor het Alpenbrevet. Vier geweldige ritten door de Zwitserse Alpen. Met CYCLOsportive nemen we je mee naar Andermatt voor een adembenemende tocht over de Grimselpas, Nufenenpas, Gotthardpas en de Sustenpas. Met vier passages boven de 2000 meter hoogte is de Gold Tour van het Alpenbrevet een ware beproeving voor geest en lichaam. Organisatorisch is het niet mogelijk om naast de Gold Tour, ook de Platinum, Zilver en Brons Tour te begeleiden. Uiteraard kun je je ook aanmelden voor de langere of kortere routes. Houd er dan wel rekening mee dat we je niet overal kunnen begeleiden. Om 6.45 uur worden de deelnemers in Andermatt weggeschoten voor een droomtocht door de bergen. Met de kasseien op de Tremola weg op de Gotthardpas als hoogtepunt. Na 172 kilometer en maar liefst 5294 hoogtemeters zullen de kleppers de finish in Andermatt weer passeren. KLIK HIER VOOR MEER INFO

 

11-15 september Tour of the Alps

 

Op de reizen zijn de Algemene Voorwaarden van CYCLOsportive van toepassing

Stuur een mail naar CYCLOsportive als je meer wilt weten over de aangeboden reizen!